ZAKUPY POWYŻEJ 99ZŁ WYSYŁKA ZA 1 GROSZ

Blog

27/04/2022

Piękna, młoda i utalentowana to ona JULIA WIENIAWA
Ambasadorka naszej marki wprowadzi Cię w tajniki koreańskiej pielęgnacji.

Czytaj więcej
21/09/2022

Skóra stanowi barierę ochronną dla naszego organizmu, przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada także za odczuwanie zmysłu dotyku i termoregulację. Utrata jędrności skóry znacząco wpływa nie tylko na estetyczny wygląd, ale przede wszystkim na prawidłowe funkcjonowanie ciała. Brak elastyczności sprawia, że naskórek jest łatwiej podatny na uszkodzenia. Czym jest utrata elastyczności? Dlaczego naskórek traci jędrność? Sprawdźmy to! 

Czytaj więcej
20/09/2022

Przeglądając skład kosmetyków, pewnie nie raz spotkałeś się z nazwą phenol, propylaparaben czy po prostu paraben. Nie wiedząc co kryje się za tą nazwą, pomijamy zazwyczaj ten składnik. Warto jednak zainteresować się co to są parabeny? Jakie właściwości posiadają i czy są bezpieczne dla naszego organizmu.

Czytaj więcej
16/08/2022

Olejek kokosowy jest naturalnym rodzajem tłuszczu. Ze względu na swoje właściwości stał się niezbędnym produktem nie tylko w kuchni , ale i w kosmetyce. Jego działanie przyspiesza znacznie metabolizm i pomaga zwalczać infekcje w organizmie. Można spokojnie używać go do pieczenia i jako dodatek do sałatek. Jakie ma zatem właściwości dla skóry? Czemu tak często sięgamy po niego?

Czytaj więcej
06/08/2022

Brązowy odcień skóry jest niezwykle pożądany szczególnie w porze letniej. Robi się cieplej i odsłaniamy coraz więcej ciała. Każdy z nas marzy o idealnej opaleniźnie, która podkreśli wakacyjną atmosferę. Na brązowej opaleniźnie świetnie prezentują się wszelkiego rodzaju letnie trendy w modzie. Niestety wielu z nas nie wie, że samo opalenie skóry nie wystarczy. Skóra w tym okresie potrzebuje wyjątkowej opieki. Opalenizna może być zdrowa – wystarczy tylko pamiętać o kilku ważnych aspektach. Jeśli zastanawiasz się jak nie poparzyć skóry? Jak dbać o skórę podczas opalania? Jak wydłużyć opaleniznę? To przygotowaliśmy dla Ciebie kilka porad, które znacznie Ci pomogą i rozwieją Twoje wątpliwości.

Czytaj więcej
19/07/2022

Śluz ślimaka stał się jedną z niezastąpionych substancji w kosmetykach. W szczególności w koreańskiej pielęgnacji i to właśnie dzięki niej stał się popularny. Dlaczego? Bo jest niezwykle aktywną i wartościową substancją, a co najważniejsze naturalną. Substancja znana i wykorzystywana jest od czasów starożytnych. Już Hipokrates korzystał z jej właściwości i używał jej do gojenia ran. Jednak dopiero w 1995 roku została ona użyta do produkcji kosmetyków. Powstał wtedy pierwszy krem zawierający w swoim składzie śluz ślimaka. Natomiast w 2006 roku śluz ślimaka został wpisany do oficjalnego rejestru INCI.

Czytaj więcej
18/07/2022

Dla wielu z nas codzienna pielęgnacja wiąże się z demakijażem, peelingiem oraz nawilżaniem skóry twarzy. Stosujemy balsamy, kremy oraz masła, które wzmacniają kondycję cery. Jednak często pomijamy pielęgnację stóp. Zadbane stopy są również ważne i stanowią naszą wizytówkę. Właściwa pielęgnacja stóp możliwa jest także w warunkach domowy. Każdy może urządzić sobie relaks w domowym zaciszu. Tylko jak to zrobić?

Czytaj więcej
14/07/2022

Niacynamid można spotkać także pod nazwami witamina B3, PP oraz nikotynamid. Ze względu na swoje drogocenne właściwości jest pożądaną substancją w kosmetologii. Coraz częściej wykorzystywaną również podczas domowej pielęgnacji. Jednak, aby wprowadzić niacynamid do codziennej pielęgnacji, warto zapoznać się z jego działanie, właściwościami i przeznaczeniem.

Czytaj więcej
13/07/2022

Skóra jest jednym z najistotniejszych fragmentów ciała ludzkiego. Jej powierzchnia może przekroczyć 2m2, a u osoby dorosłej może ważyć około 20 kg. Rozkłada się nierównomiernie, dlatego jej grubość waha się w okolicach 0,5 - 0,4 mm. Grubość skóry, jej rodzaj i rozmieszczenie uzależnione są on pełnionych funkcji. Skóra składa się z trzech warstw: skóra właściwa, naskórek i tkanka podskórna.

Czytaj więcej
19/06/2022

Wąkrotka azjatycka jest rośliną o niespotykanie ciekawych właściwościach. Przez wiele lat z jej właściwości korzystali ludzie zamieszkujący teren Indii czy Chin. Gdy zaczęto zgłębiać zastosowanie wyciągów roślinnych w kosmetyce, wąkrotka azjatycka zyskała na popularności. Zastanawiasz się, czym jest wąkrotka? Jakie ma właściwości? Dla kogo jest wąkrotka azjatycka? Postaramy odpowiedzieć się na wszystkie pytania i przybliżyć temat tej interesującej rośliny.

Czytaj więcej
18/06/2022

Zabieg olejowania jest obowiązkowym punktem pielęgnacji u każdej włosomaniaczki. 
Skąd wzięła się jego popularność, od kiedy jest stosowany i na czym polega?

Czytaj więcej
13/06/2022

Laboratoryjnie glinka określana jest, jako uwodornione glinokrzeminy, które przyjmują postać ilastych minerałów. Ta naturalna substancja wydobywana jest z głębi ziemi. Posiada szereg właściwości leczniczych i pielęgnacyjnych. Znana ludzkości już w starożytności, ale w pełni wykorzystywana dopiero w XIX wieku. Obecnie znajdziemy ją przede wszystkim w składzie maseczek do twarzy.

Czytaj więcej